AHA Syrernes mange fordele for huden

AHA Syrernes mange fordele for huden

Frugtsyrer og mælkesyrer i hudplejeprodukter er super populært fordi de har mange fordele for alle hudtyper og mange forskellige hudproblemer. Fællesbetegnelsen for de to typer af syrer er AHA, men AHA dækker over en række af forskellige syrer, vi kommer nærmere ind på hvilke du skal gå efter til dit hudproblem.

De mange fordele ved AHA Syrer

AHA syrer har veldokumenteret positiv virkning på forskellig hudproblemer såsom

  • Uren hud og Acne
  • Rynker
  • Ujævn hudtone
  • Tør hud

Hudplejeprodukter med AHA-syrer i den rigtige mænge giver huden en mere klar og glat fremtoning.

Hvad er AHA-Syrer?

AHA-Syrer er en fællesbetegnelse for en række syrer udvundet fra naturlige kilder såsom frugt og mælk. I dag bliver syrerne som anvendes i hudplejeprodukter syntetisk fremstillet for at sikre en stabil kvalitet.

AHA-Syrer har disse egenskaber

I produkter til tør hud hvor koncentrationen er under 3% har syrerne vandbindende egenskaber og modvirker dermed tørhed og udretter rynker.

I produkter til uren hud hvor koncentrationen er mere end 4% vil AHA-Syrerne have en exfolierende virkning på huden og dermed nedbryde døde hudceller, det gør dem særligt velegnet til personer med uren hud og tendens til acne.

Der findes flere forskellige typer af AHA Syrer og de har deres eget navn i produktets INCI liste, det du skal kigge efter er:

  • Malic acid,
  • citric acid,
  • tartaric acid 
  • glycolic acid
  • lactic acid

De to sidst nævnte Glycolic Acid og Lactid Acid er dog de to AHA – syrer som er de mest effective og mest veldokumenterede virkning.

Glycolic Acid - AHA-Frugtsyre

Glycolic acid er en AHA frygtsyre og en af de mest testede inden for AHA syrerne, derfor ved vi også meget om fordelene ved denne syre. Glycolic Acid er særdeles effektiv til at binde fugten i huden hvorfor det oftest er den bedste AHA-syre til tør hud og i særdeleshed når cremen skal have en genopbyggende anti age effekt. Når den anvendes som exfolierende ingrediens, fremmer den hudens evne til at danne nye celler, den har synligt effekt på rynker og især alderstegn forårsaget af solen såsom pigmentfejl og leverplettet. Glycolic Acid er den bedste AHA-syre til bekæmpelse af alderstegne og udglatningen af rynker.

Lactid Acid - Mælkesyrebakterie

Lactid Acid går også under navnene Mælkesyrebakterier eller Probiotisk, det sidst nævnte har nærmest givet Lactid Acid et helt comeback som hudplejeingrediens, men der er intet nyt ved Probiotisk Hudpleje tværtimod, Lactid Acid er en af de bedst kendte AHA-syrer og testet gennem årtier for sin virkning på huden. Lactid Acid er en virkelig god hudplejeingrediens.

Lactic Acid anvendes primært for sin exfolierende virkning. Den er fantastisk til at nedbryde det materiale som holder sammen på døde hudceller. Det er især vigtigt for uren, fedtet og hormonelt betinget acne, da det forhindre at de døde hudceller danner urenheder i huden. Lactic Acid er også en af de AHA-syrer som kan forbedre en ujævn hudtone.

Har du hudproblemer såsom Acne, Ujævn Hudtone, meget Tør hud eller Rynker kan du opnår stor gavn af produkter som indeholder en eller flere af de nævnte AHA-syrer.

oprettet d. under Hudpleje


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar